Izlet v Lombardijo

ODHOD: 20.5.2017

ČAS POTOVANJA: 2 dni | 1 noč

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 50

1 dan: ČRNOMELJ –GORICA – MILANO| večerja

Odhod avtobusa ob 3.00 z dogovorjenega mesta v Črnomlju (trgovina DM, izpred OŠ Loka ob 02.50!) - Metlika 03.15 (krožišče) – Novo mesto (avtobusna postaja 04.00).

Vožnja po avtocesti do Gorice in postanke na ogled zbirke avtomobilske znamke Ford gospoda Paola Grattona. Po ogledu nadaljevanje z vmesnimi postnaki do Milana. Najprej ogled muzeja Alfa Romeo. V kolikor bo čas dopuščal hiter sprehod čez mestno središče in ogled gradu Sforzesco, novo-gotske katedrale, galerije Viktorja Emanuela II in gledališče Scala. Vožnja do hotela v okolici mesta. Nastanitev, večerja in prenočevanje. 

2. dan: MILANO – MONZA – BRESCIA - ČRNOMELJ | zajtrk,

Po zajtrku vožnja do Monze in voden ogled Avtodroma ter backstaga (trajanje cca 50min)*. Po ogledu nadaljevanje poti do Brescie. Ogled mesta, ki se ponaša z obsežnim arheološkim področjem iz obdobja antičnega rimskega imperija. V mestnem jedru pod grajskim gričem, na trgu Piazza del Foro boste spoznali antično trgovsko in politično središče mesta, sprehodil se boste do ostankov templja Capitolino ter skozi stari srednjeveški del mesta z najstarejšo palačo v mestu. Mesto se ponaša tudi z bogato langobardsko zapuščino katero lahko za doplačilo vstopnine vidite v baziliki/muzeju San Salvatore. Pozno kosilo v lokalni restavraciji v Bresci ali okolici in povratek proti domu s prihodom v poznih večernih urah.

Cena na osebo: 180€ / osebo (pri minimalno 50 udeležencih), za člane 140 €.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, vstopnine *: muzej Gratton, muzej Alfa Romeo, Monza voden ogled backstaga F1, polpenzion (večerja, zajtrk) v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, lokalno predpisano mestno turistično pristojbino, kosilo na povratku proti domu v lokalni restavraciji (brez pijače), cestne pristojbine in parkirnine, DDV, vodenje in organizacijo potovanja.

1. dan kosilo in pijača iz bunkerja (dok se ne izprazni)!

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 25 €; (ostala doplačila): ostale vstopnine pribl. 10€ (vožnja po dirkalni stezi z njihovim avtobusom).

*vožnja z avtobusom po stezi je možna vendar avtobus ne sme presegati 3,6m višine. Standarden turistični avtobus je visok med 3,65 – 3,8m in potemtakem ni mogoče z njim zapeljati na pisto.